FAQ

Waarom geeft Astrus anti-aging betere resultaten dan de meeste concurrenten?

Wij bieden u een unieke anti-agingformule. De specialisten van Astrus zijn er in geslaagd om maar liefst 7 actieve ingrediënten tot een mooie, stabiele en goed gestructureerde crème uit te werken. Deze werkt langdurig op de huid in en zorgt voor een substantiële verjonging.

Wat is het verschil tussen UVA- en UVB-stralen?

Natuurlijk zonlicht bestaat voor ongeveer 95 procent uit UVA en voor zo’n 5 procent uit UVB. Beide soorten kunnen een schadelijke invloed hebben op de huid. UVA-stralen zorgen voornamelijk voor huidveroudering, daarom staat de ‘A’ ook wel voor ‘Aging’, terwijl UVB-stralen zonverbranding kunnen veroorzaken (‘Burning’).

Kan ik mezelf volledig beschermen tegen de zon met SPF?

Vooreerst: producten met SPF garanderen nooit 100 % bescherming tegen de zon! Maar het is uiteraard wel belangrijk om voldoende zonnecrème te smeren, want gemiddeld wordt er slechts een kwart van de benodigde hoeveelheid gesmeerd.

Moet ik me insmeren met zonnecrème als de zon niet schijnt?

Ook op een  bewolkte of zelfs mistige dag kan je huid schade oplopen. UV-stralen kunnen altijd de huid bereiken en schade veroorzaken. Zelfs minimale blootstelling aan UV-straling zoals door een korte wandeling of een terrasje doen kan schadelijk zijn voor je huid.

Hoe gebruik ik olie als huidverzorging?

Het gebruik en nut van olie is al lang gekend en goed gedocumenteerd, zowel voor gebruik als anti-acne, hydraterend, anti-aging of zijn helend effect. De Astrus luxury natural skin oliën verenigen zelfs 5 verschillende olien waardoor zowel een helend effect als anti-agingeffect gecombineerd worden.

Is het gebruik van parabenen veilig?

Na het kopen van een pot crème waarop staat ‘zonder parabenen’ vraagt Inge Dil zich af: wat zijn parabenen? En zijn ze misschien kankerverwekkend?

Parabenen zijn chemische conserveringsmiddelen. Deze worden in bijna alle cosmeticaproducten als shampoo, crème of deodorant gebruikt. Het toevoegen van parabenen is volgens de cosmetica-industrie nodig om de producten langer houdbaar te houden: cosmetica bederven snel omdat ze bijna allemaal op waterbasis zijn gemaakt. Parabenen doden of remmen de groei van bacteriën, schimmels of gisten.

‘Het middel wordt al jaren gebruikt’, zegt hoogleraar dermatologie van de Rijksuniversiteit Groningen, Pieter-Jan Coenraads. Toch is het conserveringsmiddel niet onomstreden. Uit onderzoek zou blijken dat er een relatie is met borstkanker. Op internet kun je waarschuwingen vinden over het gebruik er van. Maar vanuit de officiële wetenschappelijke hoek worden deze onderzoeken als irrelevant of onjuist beschouwd en ook Coenraads ziet geen reden tot zorg: ‘Het is een goed en veilig middel’.

De Europese richtlijnen, waar alle producten op de Nederlandse markt aan moeten voldoen, bevestigen het oordeel van de hoogleraar. In een advies van de Europese Commissie staat dat ook zij geen gevaren ziet in het gebruik van parabenen.

Maar als parabenen veilig zijn, vanwaar dan die onrust? ‘Met enige regelmaat krijgen we er ineens vragen over”, zegt een woordvoerdster van KWF Kankerbestrijding. Volgens haar komt dit omdat veel onderzoek verkeerd wordt geïnterpreteerd. ‘Mensen kunnen risico’s niet goed inschatten. De hoeveelheid parabenen is zo miniem dat het onschadelijk is.’

Voor de zekerheid dan maar toch parabenen-vrije producten kopen? Dermatoloog Van der Valk vind dat onzin: ‘Dan zit er een ander conserveermiddel in. Parabenen zijn het beste en veiligste.’